ik ben Elke, bezielster en bouwster van Hausgemacht.

ik hou van dagen waarvan je niet weet wat ze zullen brengen. waarin alles kan. en wat zal zijn nog bedacht moet worden. ik hou van maken en verbeelden. nieuwe dingen bedenken en leren.

ik hou ook heel erg van onze moeder aarde. ik probeer er goed zorg voor te dragen door materialen te gebruiken die er al zijn, door met de haren in de wind te fietsen, maar ook door er samen met anderen rond stil te staan en te ontdekken dat er zo veel schoonheid zit in eenvoud, traagheid en het maken van moois met je handen.

het allermeest hou ik misschien wel van mensen. van hun kleine en grote verhalen. van de vele kleuren en geuren waarin we met zijn allen bestaan.  van ontmoetingen die telkens opnieuw blijven verbazen. van kinderen die met open blik kunnen kijken naar wat wij, volwassenen, vaak niet meer kunnen zien.

Hausgemacht is voor mij dan ook de ‘plek’ waar ik al die liefdes kan verbinden. waar ik samen met volwassenen en kinderen op zoek kan gaan naar hoe we vanuit ambachten beter voor onszelf en moeder aarde kunnen zorgen. het is de plek waar ik kan luisteren naar de verhalen van mensen die ik ontmoet, waar ik deze verhalen mag verbeelden, tot leven brengen en de wereld in kan sturen om ook anderen ze te laten ontdekken. om ze te laten voelen dat we allemaal mensen zijn.vrienden van hausgemacht