← terug

spel

‘kinderen hebben vandaag te weinig kansen tot vrij spel en hun spel is te weinig risicovol.’ vanuit die overtuiging zoekt Hausgemacht voortdurend naar manieren om kinderen te stimuleren tot spel en dan voornamelijk risicovol spel.

we doen dat enerzijds door kinderen verschillende ambachten te leren kennen. anderzijds proberen we samen met onze fijne vrienden van stormkop in de blikfabriek plekken te creëren waar kinderen in alle vrijheid kunnen spelen en ze uitgedaagd worden ‘risico’s’ te nemen. en dus volop kunnen ontwikkelen.

‘The more risks you allow children to take, the better they learn to take care of themselves.’
- Roald Dahl

in ambachten-workshops gaan we aan de slag met druktechnieken, manuele houtbewerking of textieltechnieken. we spitsen toe op één enkele techniek of we maken een mix van verschillende technieken.

we bekijken het liefst van al samen wat de fijnste opstelling kan zijn.

we werken graag samen met scholen, jeugdverenigingen, festivals, culturele centra, gezinnen.. en alle andere toffe mensen van deze wereld!

‘Spelen is een bezigheid die men niet ernstig genoeg kan nemen'
- Jacques-Yves Cousteau

een 'bouwspeelplaats', waar je na school kan binnen fietsen, om kampen te bouwen, hout te snijden, vuur te maken, potten te bakken, te boren, nagelen, zagen. waar je samen leeft en maakt met de andere ‘bewoners’ van de plek.. dat is de grote droom van Hausgemacht en vrienden.

voorlopig is het een half-vervulde droom. we bouwen samen met de blikfabriek en stormkop in het bos achter de fantastische blikfabriek de mooiste kampen van de wereld. daarover kan je hier alles terugvinden: bouwkampen van stormkop.

‘Spelen is de hoogste vorm van onderzoek’
- Albert Einstein

ook zin om te bouwen?

stuur ons een bericht!