← terug

workshops

Hausgemacht wijdt je in, in verschillende ambachtstechnieken. we leren je op een ongedwongen manier technieken aan om moois te maken met je handen en eenvoudige werktuigen.

we geven workshops voor groepen vertrekkende vanuit vier materialen: hout, textiel, glas en papier. de workshops kunnen erg afgelijnd zijn en toespitsen op één techniek maar kunnen ook een mix van verschillende materialen en technieken zijn. het liefst werken we samen het ideale atelier uit. rekening houdend met de groep, tijd, locatie, aantal sessies etc.

we zijn een mobiel atelier. dat betekent dat we altijd op verplaatsing spelen. wel hebben we een samenwerking met een aantal inspirerende locaties indien er niet genoeg plaats is in je living of je liever uitbreekt van tussen de bedrijfsmuren.

we werken voor vriendengroepen, scholen, gemeenschapscentra, culturele centra, bedrijven, verenigingen, festivals... en al die andere plekken die we zelf niet konden bedenken.

houtsnijden

houtsnijden is het ambacht bij uitstek om uit je hoofd te gaan en met je handen aan de slag te gaan.

in een dagatelier starten we vanuit een boomstammetje en gaan we zagen, klieven, hakken, ontwerpen en snijden. je leert alles over verschillende houtsoorten, snijtechnieken, afwerkingstechnieken, onderhoud van materiaal. je gaat naar huis met een lepel die je zelf hebt ontworpen.

in een korter atelier vertrekken we van grove voorgesneden stukken. we focussen vooral op het gebruik van de twee basismessen voor het lepelsnijden en het afwerken.

druktechnieken

linosnede, droge naald, zeefdruk, botanical printing maar ook het gebruik van typemachines, een antieke stencilmachine. deze workshops kunnen heel toegespitst zijn op één bepaalde techniek maar kunnen evengoed mixed media zijn.

textieltechnieken

de focus van deze workshops ligt bij ‘visual mending’; het zichtbaar herstellen van kledingstukken of ander textiel. we gaan in dit atelier aan de slag met een 17e eeuwse hersteltechniek uit Japan, Boro/Sashiko. in plaats van onzichtbaar te herstellen (of weg te gooien) leer je uitdrukkelijk zichtbaar herstellen. waardoor die kapotte broeken meer ziel krijgen en het ravotten van je kinderen een deugd wordt.

glastechniek

in deze workshop creëren we mooi, eenvoudig glaswerk met de tiffany-techniek. je leert glas snijden, slijpen, omwikkelen met kopertape, solderen en afwerken.

interesse?

stel hier je vraag!